#IBL Life

IBL podstiče kreativnost i produktivnost u svim aspektima rada i društvenog života. Zavirite u naše aktivnosti!

Kreativni marketing u filmu

Kreativni marketing u filmu

Marketing filma definiše se kao svaka aktivnost koja potpomaže doseg ciljne skupine kroz cijeli životni ciklus filma. Promocija i ostale marketinške aktivnosti u kulturi i umjetnosti imaju nešto drugačije karakteristike u odnosu na tradicionalne proizvode i uslužne djelatnosti. Te karakteristike posljedica su specifičnosti organizacija iz područja kulture i umjetnosti, ali i same individualnosti umjetničkog stvaralaštva, s obzirom da umjetničko djelo, a to podrazumijeva i film, u konačnici predstavlja odraz kreativnosti pojedinca ili grupe.

Pročitaj više

Jeste li zapamtili naš copywriting?

Jeste li zapamtili naš copywriting?

Radio najčešće slušamo u autu i hvala mu što postoji. Čak i reklame na radiju zvuče opuštajuće. Par prijatnih glasova, nekoliko zvučnih efekata i malo muzike mogu odvesti slušaoca gdje god poželite: u operu, na ludu zabavu, u prirodu, i to sve bez da moraju napustiti udobnost svog klimatiziranog automobila. Neke od reklama koje slušate na našim radio stanicama smo osmislili u našoj agenciji. Nadamo se da smo vašu vožnju učinili prijatnijom.

Pročitaj više

Baby Reunion

Baby Reunion

Kada svakodnevno sarađujete s klinikom koja je za četiri godine pomogla da na svijet dođe 400 beba podrazumjeva se da ćete naučiti puno o bebama. Tako da moramo priznati da su bebe uzrasta do 3 godine veoma zahtjevni klijenti kada su u pitanju korporativni događaji. Za Bahceci bebe organizovali smo prvi Baby Reunion u Sarajevu. Bahceci bebe su prisustvovale svečanom otvorenju nove klinike, konferenciji za medije, a potom druženje nastavile u igraonici uz vrhunski baby catering by Gabriela. Kakva zabava!

Pročitaj više