Mi povezujemo
proizvode s kupcima

Agencija Ideas Business Lab osnovana je s jednostavnim ciljem - pomoći klijentu da ostvari poslovni uspjeh kroz ideje koje grizu. Naš posao je povezati brend s njegovim ciljnim grupama, a to ostvarujemo kroz potpuno integrisane strategije orjentisane ostvarenju rezultata svakog klijenta u datom vremenu na tržištu. Ništa ne prepuštamo slučaju.

Kako mi radimo

Ukoliko želite neprestano uživati u neponovljivim strateškim i kreativnim rješenjima, dizajnerskim prijedlozima i komunikacijama koje mame osmijeh na lice i ruku na pojačalo rado ćemo se sresti s vama. Evo kako mi to radimo:

Imaginacija

U ovoj fazi nastaju ideje, razvijaju se kreativni koncepti i priče; jednom riječju – udahnjujemo im život. To je srce koje kuca u svakoj našoj ideji, i omogućava im da produže svoj životni vijek neovisno o budžetima i promociji.

Planiranje

Došlo je vrijeme da se ideje suoče sa stvarnošću. Postaju spremne na osamostaljenje. Sjećate li se noći prijezavršnog ispita? Ovo je ta noć.

Lansiranje

Bilo bi nam drago čuti da ste mirno spavali noć prije bitnih događaja. Mi gotovo uvijek možemo reći da jesmo. Nema potrebe za stresom kada je sve pripremljeno i finalni rokovi zapravo mogu biti zabavni. A svi volimo zabavu! Zato naše strategije nisu isključivo reklamne. Mi stvaramo lične priče za pamćenje.


Naša priča

Naši osnivači pokrenuli su agenciju Ideas Business Lab 2014. godine s ciljem da se svojim načinom rada na tržištu pozicionira kao holistička agencija s integralnim rješenjima kojim se povezuju kupci, proizvodi, usluge i ideje. Poslovanje IBL-a usmjereno je na poslovne ciljeve klijenata na kojima rade različiti timovi kreativaca, dijeleći podjednaku strast za uspjehom svakog klijenta.

Specifičnost u našem radu ogleda se u metodi rada baziranoj na sistemu profesionalnog cloud-a. IBL za svoje klijente prepoznaje najbolje pojedince i na osnovu toga kreira timove koji će na najbolji način odgovoriti potrebama svakog klijenta. Možete biti sigurni da tim koji radi na vašem proizvodu, usluzi ili ideji, zaista radi samo za vas.

Naš tim

Naš tim ima preko 15 godina iskustva u komunikacijama i oglašavanju, a 2014. odlučili smo iskoristiti naše iskustvo i znanje uspostavljanjem vlastite kompanije. Naš cilj je realizacija kreativnih i učinkovitih rješenja osmišljenih specifično za svakog klijenta.

Jedinstvenost našeg tima ogleda se u inovativnim i integrisanim komunikacijskim strategijama, efikasnim upravljanjem projektima i kampanjama, kreativnim pisanjem, izdavaštvom, odnosima s javnošću, medijima i zajednicom, tradicionalnim i digitalnim komunikacijama, uključujući brand awareness, dizajn i reklame, promotivne događaje, audio i video produkciju, te grafički i web dizajn.