Visit Sarajevo

“Kada god odlučite doći u Sarajevo napravili ste pravi izbor!”, pozdravna je poruka na www.visitsarajevo.ba s kojom je i počela naša saradnja sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo 2017. godine prošla je kroz reorganizaciju i promjenu vizualnog identiteta i bio im je potreban partner koji će im pomoći da predstave i brendiraju destinaciju Sarajevo na novi način. Odlučili su se za IBL, a mi smo proveli nezaboravnu godinu kreirajući sadržaj koji na najljepši način promoviše naš grad. Sve je počelo kreiranjem komunikacijske strategije, sadržaja za web stranicu www.visitsarajevo.ba, te pokretanjem službenih profila na društvenim mrežama. Za samo šest mjeseci (15.07.2017-15.01.2018.) kreirali smo prepoznatljiv sadržaj za lokalno, regionalno i međunarodno tržište koji je u kratkom periodu promijenio percepciju javnosti i pozicionirao Turističku zajednocu Kantona Sarajevo kao relevantnu instituciju u oblasti turizma.

Naše kampanje prikazivale su Sarajevo kroz priče ljudi koji vole i žive Sarajevo, te kroz realne situacije i događaje što je rezultiralo velikom podrškom javnosti i medija. Nekih se možda i sjećate poput: Fotografi koji slikaju Sarajevo, As Seen By You, Sarajlije preporučuju, Top 5 i mnogi drugi. S Visit Sarajevo sproveli smo prvo istraživanje o zadovoljstvu turista u KS, regionalnu promociju destinacije Sarajevo kao novogodišnjeg centra regije, promociju trodnevnog dočeka nove 2018. godine, te učešće na brojim sajmovima i sponzorskim aktivnostima klijenta.

I ne zaboravite… “Sarajevo ima svoju specifičnu gravitaciju, tako da jedna posjeta veoma često znači početak trajnije vezanosti za ovaj grad i njegove ljude. Zato je najbolje da dođete pa da se i od vas čuje da li ste zavoljeli Sarajevo!”