Sarajevo Jazz Orkestar

Sarajevo Jazz Orkestar, koji svojim djelovanjem želi približiti jazz muziku široj publici, prednovogodišnjim koncertom "Happy New Jazz", želio je predstaviti žanrovski zaokret i muzičko veče čija koncepcija najbolje odgovara nazivu "od jazza do funka". A mi smo pomogli da u prednovogodišnjoj noći u jazz koncertu uživa dupke pun Bosanski kulturni centar u Sarajevu!

Za početak smo osvježili program i kreirali novogodišnji jazz repertoar koji uključuje veselije jazz standarde. Ukratko, od „Afro Blue“ John Coltrane kvarteta do „Čobane vrati se“ Ramba Amadeusa u jazz obradi. 

Rambo Amadeus osebujni muzičar, autor i performer za koncert Happy New Jazz prihvatio se još jednog zadatka. Rambo se pojavio u ulozi voditelja koncerta, čija je mješavina muzičkih stilova u kombinaciji sa samosvjesnim humorom punim ironije, rezultirala pravom muzičko-zabavnom poslasticom.

Ovaj jedinstveni muzički spektakl zamišljen je kao cjelovečernje druženje, te su se nakon koncerta publika i muzičari do kasno u noć zabavljati na DJazz pozornici gdje su u ugodnoj, domaćinskoj atmosferi goste zabavljali Sarajevo Jazz Orkestar orkestar u pratnji DJ-a Drum Jay.

Sretna vam nova, 2018. godina!