Sarajevo Big Band

Sarajevo Big Band čine profesionalni muzičari, članovi Sarajevske filharmonije, koji su nastavili tradiciju Plesnog orkestra RTV Sarajevo. Svake godine organizuju prednovogodišnji koncert, a 2016. godine poželjeli su da što više građana i posjetilaca Sarajeva ispune Bosanski kulturni centar! Zato su nas zamolili da osmislimo koncept i promociju događaja, a mi smo se rado upustili u jedinstveno muzičko putovanje!

Sarajevo Big Band je u mjesecu decembru želio unijeti duh novogodišnjih praznika u veliku dvoranu Bosanskog kulturnog centra. Kao i svake godine, bend izvodi aranžmane svjetskih pop-rock klasika poput Englishman in New York, Rollin' in the Deep, Valerie i Happy u pratnji poznatih izvođača i renomiranih solista.

Idejni koncept začinili smo zanimljivim izvođačima i programom, promociju kreativnim vizualima i sadržajem, a kroz cjelokupan program vodila nas je legenda regionalne muzičke scene Elvis J. Kurtović, koji je oduvijek želio snimiti album s Big Bandom ali ga je, na žalost, preduhitrio Robbie Williams.

Kako smo znali da dvosatni koncert publici neće biti dovoljan, kreirali smo i Jam Session pozornicu na kojoj su se u neformalnoj atmosferi, nakon koncerta, smjenjivali članovi i gosti benda!

Sretna vam nova, 2017. godina!