Rikardo Druškić

Tokom 2016. u saradnji s umjetnikom Rikardom Druškićem realizovali smo niz umjetničkih produkcija, od teatra do auto-industrije, o kojima se pisalo diljem svijeta.

Našu saradnju počeli smo kreiranjem virtualne galerije djela Rikarda Druškića. Pripremu tekstova za web pratila je izrada stategije komunikacija koja je polučila veliki uspjeh. 

Mediji diljem zemlje izvještavali su o muralima u sarajevskon naselju Šip, kao pozitivnom primjeru angažovanja lokalne zajednice na uređenju okoliša i muralu u Pozorištu mladih Sarajevo, ističući njegov značaj u razvoju djeteta.

Svjetski mediji, poput britanskog Guardian u reportaži o Sarajevu donosi priču o Rikardovoj umjetnosti pod naslovom “najbolji lokalni umjetnik”, a nedugo zatim i online platforma za promociju savremene umjetnosti Slippery Edge, te italijanski časopis za kulturu i umjetnost Positive Magazine.

Rikardov rad približili smo građanima diljem Bosne i Hercegovine oslikavši enterijer za novu sezonu emisije “Konačno petak” na BHRT.

Posebno se radujemo kada posredujemo uspješnom partnerstvu naših klijenata. Zanimljiv spoj umjetnosti i auto-industrije realizovali smo kroz izuzetan umjetnički događaj u saradnji s kompanijom Porsche Sarajevo.

U sklopu koncepta Creative Industry Resort realizovali smo dvije izložbe Rikardovih radova i radionicu crtanja za djecu.

Za kraj godine priredili smo umjetničku poslasticu. Rikardove digitalne radove prikazali smo u formi digitalne video izložbe na preko 1000 m² videofasade Sarajevo City Centra. Naslovi poput "Sarajevo kakvo ne prepoznajete" i " Umjetnički spektakl u Sarajevu" popraćeni snimkom izložbe odjeknuli su diljem regije. 

"S agencijom IBL sarađujem od juna 2016. godine i u kratkom periodu pomogli su mi da ostvarim zacrtane ciljeve što u pogledu lokalne, regionalne i svjetske promocije, izuzetnih umjetničkih produkcija i online medija, toliko i u domenu prodaje. Naš uspjeh bazira se prvenstvno na činjenici da s agencijom imam izuzetnu saradnju i da u potpunosti razumije moje ciljeve. S druge strane njihova kreativnost, umreženost i iskustvo polučili su izuzetne rezultate u mnogobrojnim projektima koje smo do sada realizovali."

Rikardo Druškić, umjetnik