Generale Costruzioni Ferroviarie S.p.A. (GCF)

Vodeća italijanska kompanija u sektoru željezničkog saobraćaja Generale Costruzioni Ferroviarie S.p.A. (GCF) u našoj zemlji od 2015. godine radi na rekonstrukciji željezničke pruge. Kako bi realizovali komunikacijske aktivnosti s ciljem podizanjem svijesti javnosti o prednostima korištenja usluga željezničkog saobraćaja odlučili su se obratiti našoj agenciji.

Šta radi GCF i kako smo im pomogli

Kroz pažljivo osmišljenu komunikacijsku strategiju približili smo ovu industriju široj javnosti, a kreativnost i hrabrost naših klijenata omogućila nam je da naša strategija bude spoj savremene umjetnostii inžinjeringa. 

Nizom zanimljivih objava, koje uključuju infografike, istraživanja i pa i umjetničke projekte, komunicirali smo prednosti i značaj željezničkog saobraćaja ne samo za građane, već i za cijelu planetu. Nizom zanimljivih tekstova na zabavan način predstavili smo prednost željezničkog saobraćaja, a u jednom od projekata u utrku smo pozvali grafitera i mašinu Matissa koja radi na rekonstrukciji pruge. Naime, računicom smo ustanovili da mašina Matissa može brže razmontirati dio pruge nego što je grafiter može nacrtati, te smo tu ekspeditivnost i testirali. 

"IBL tim pružio je izvanrednu komunikacijsku podršku realizaciji našeg projekta u BiH. Od izuzetnog značaja bila nam je njihova prilagodljivost, razumijevanje kompleksnih odnosa unutar velikih infrastrukturnih projekata, te brzina kojom su ušli u problematiku i realizovali sve planirane aktivnosti."

Enes Haračić